fredag 2 mars 2018

Bättre sparkvot i februari - tack och lov

Efter förra månadens negativa(!) sparkvot (med risk för att återigen få löpa gatlopp mellan sparbloggarnas spott och spe) kan ju nu med glädje rapportera en sparkvot på 34%.

Andelen utgifter (mätt som genomsnitt av kostnaderna för de tre senaste månaderna) som - fiktivt - täcks av avkastning på mitt kapital gick dock ner, då vi spenderade mer pengar i februari än i november (som alltså gick ur intervaller för de tre senaste månaderna).

En liten överblick presenteras nedan:

(Klicka för större bild)

Med den mycket "dyra" januari i bagaget kommer det ta ett par månader att vända trenden, men att åter ha fått upp sparkvoten till - för mig- bra nivå inger hopp. När jag har samlat på mig lite mer data kan jag naturligtvis jämföra över längre perioder, t ex sex månader osv.

Man kan naturligtvis analysera det här i det oändliga, men nästan hälften av hushållets kostnader skulle täckas med 3% "uttag" av kapitalet och det är inte så illa med tanke på att vi inte lever ett medvetet snålt liv på något sätt. Ett resonemang relaterat till detta kan ni hitta i ett av mina mer populära inlägg kring den ekonomiska friheten.

Resan mot den ekonomiska friheten fortsätter.

2 kommentarer:

  1. Ibland måste man ju synda lite ;) Bra jobbat Egon!

    Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

    SvaraRadera
    Svar
    1. :-) Tack för kommentar. Härlig resa du gjort med ditt sparande, förresten - inspirerande!

      Radera